”Tiedän, että tämä kuulostaa sadulta” – Fergie on poikkeuksellinen kuninkaallinen, mutta vielä poikkeuksellisempaa on hänen ja Andrew´n rakkaus

Yorkin herttuatar Sarah on antanut poikkeuksellisen avoimen haastattelun, jonka parhaimpia kohtia Kruunun vartija siteeraa.

One comment

Minulla on ylhäällä varmaan 50 ideaa blogikirjoitukseksi, mutta säännöllisesti käy niin, että valmiiden ideoiden ohi menee joku musta hevonen. Niin kävi taas tällä kertaa, kun törmäsin tähän Daily Mailin perjantaina julkaisemaan pitkään haastatteluun Yorkin herttuatar Sarahista. Miten kuninkaallisista voikin löytyä niin käsittämätön määrä uskomattomia persoonallisuuksia ja tarinoita?

Otetaan taas alkuun pieni kertaus. Rempseästä, ulospäinsuuntautuneesta ja ehkäpä myös hieman ajattelemattomasta luonteestaan tunnettu Sarah Ferguson, 59, on siis Englannin kuningatar Elisabetin toiseksi vanhimman pojan Andrew´n ex-vaimo. Pari meni naimisiin vuonna 1986 (ja se oli minun ihkaensimmäinen oikea kuninkaallismuistoni, kuten ehkä olette ihkaensimmäisestä blogipostauksestani lukeneet), mutta skandaalit alkoivat nopeasti, pienten tytärten Beatricen ja Eugenien (se tämän syksyn morsian!) syntymän jälkeen.

Embed from Getty Images

 

Uskottomuushuhut ja eroilmoituksen kruunasi kesällä 1992 ilmestynyt tabloidin kansi, jossa Sarahin varvasti imeskeli tämän amerikkalainen taloudellinen neuvonantaja John Bryan. Ikävä kyllä Sarah oli julkaisun ilmestyessä lomalla kuningattaren lomalinnassa Balmoralissa. Auts. Kovin paljon ei auttanut se, että ilmeisesti hänen varvastaan ei imetty, vaan Bryan vain suuteli hänen jalkaansa.

Eron jälkeen Sarah suljettiin kuninkaallisista piireistä ja sekä hän että Andrew ryvettyivät skandaaleissa tahoillaan. Sarah on käyttänyt hyväkseen julkisuusarvoaan herttuattarena esimerkiksi kirjoissa ja televisiossa tavoilla, jotka eivät ole olleet kaikkien mieleen. Mielikuvia hänen rahvaanomaisuudestaan on lisännyt toimiminen Painonvartijoissa ja mittavat talousvaikeudet. Eikö kuninkaallinen nainen yleensä ole kaunis, hiljainen ja varakas – lady-like?

Tätä uutta haastattelua Daily Mail mainostaa ensimmäisenä kunnon haastatteluna 20 vuoteen. En tiedä, onko se totta, eikä Daily Mail varsinaisesti ole suosikkimediani, mutta on kyllä aina virkistävää saada lukea haastattelu, jossa on jututettu kuninkaallista itseään, eikä hänen lähipiiriään, ja vieläpä Sarahin kaltaista ihmistä, joka on poikkeuksellisen avoin ja aito – vaikka se ei kaikkia miellytäkään. Kuninkaallisethan eivät usein haastatteluissakaan oikein sano mitään. Sarah esimerkiksi myöntää omaavansa lapsenomaista elämäniloa ja energiaa, ja ongelmien seuraavan häntä.

– Oi kyllä, olen monin tavoin lapsi. Sellainen minä olen. Sen takia joudun loputtomiin vaikeuksiin. Ihmiset pitävät mahdottomana tai vaikeana, jos he eivät voi samaistua sinuun, jos et ota elämää vakavasti. Mutta minua ymmärtääkseen on tajuttava, että minä suhtaudun elämään lapsenomaisella innostuksella ja ilolla.

Miten kaukana Sarah onkaan hovin nykyisistä, tärkeimmistä nuorista naisista. Tulevan kuningattaren Katen ihanuus on hänen klassista kauneuttaan, käytöstään ja lämpöään (samalla emme oikein edelleenkään tiedä, mitä hän ajattelee, kuten tässä postauksessa kerroin). Meghanin imago on modernimpi ja itsenäisempi, mutta hän ei ole sitä räväkällä ja rahvaanomaisella, vaan erittäin tyylikkäällä tavalla.

Sarah erosi paljon myös oman aikansa palvotusta, ”virheettömästä ” kälystään Dianasta, mutta kuvailee tuoreessa haastattelussa, kuinka hyviä ystäviä he olivat. Sarah kaipasi menehtynyttä sydänten prinsessaa oman tyttärensä Eugenien häissä (niistäkin on postaus, tässä!).

– Diana on kanssani koko ajan. Kaipaan eniten hänen nauruaan. Diana oli paras ystäväni ja hauskin tuntemani ihminen. Hänellä oli niin hyvä ajoitus ja äly! Oli niin totaalisen iloista olla hänen kanssaan, koska me vain nauroimme ja nautimme elämästä niin paljon, ja tiedän, että hän olisi rakastanut (Eugenien) häitä.

(Kuvassa Diana, Sarah ja Andrew laskettelemassa, kun kaikki oli vielä hyvin. Charleskin oli mukana.)

Embed from Getty Images

 

Uudessa haastattelussa Sarah avautuu myös siitä kaikkein kiinnostavimmasta asiasta eli voisiko hän mennä naimisiin ex-puolisonsa Yorkin herttuan Andrew´n kanssa. Parin tiedetään olevan erittäin läheinen ja hyvissä väleissä. He esimerkiksi asuvat Windsorissa Royal Lodgessa ja omistavat Sveitsin Verbierissä huvilan. Haastattelussa Sarah ei anna pontta avioitumishuhuille, mutta ylistää ex-puolisoaan.

– Heinäkuun 23. päivä vuonna 1986 oli elämäni onnellisin päivä. Andrew on paras mies, jonka tiedän. Sovimme täydellisesti yhteen. Me puolustamme toisiamme, taistelemme toistemme puolesta. Kunnioitamme toistemme asemaa ja ajatuksia ja kuuntelemme toisiamme. Niin moni ihminen on kysynyt minulta sitä (avioitumista uudelleen), mutta olemme hyvin onnellisia juuri tällä tavalla. Nautimme toistemme seurasta, annamme toistemme kukoistaa. Tiedän, että tämä kuulostaa sadulta, mutta tällaisia me olemme.

No toden totta! Epäilen, että maailmassa on aika monta edelleen naimisissa olevaa paria, jotka hekään eivät tunne toisiaan kohtaan noin!  Mutta hienoa Fergielle ja Andrew´lle! Ja heidän tyttärilleen! Mikä mahtava esimerkki siitä, että miten onni ja tasapaino voi löytyä eron jälkeen ja jopa saman miehen kanssa.

Embed from Getty Images

 

Yorkin herttuaparin elämästä kyllä tulee jälleen kerran mieleen, että olisiko tämä uskottavaa, jos tämä olisi elokuvaa? Ovatko kaikkein uskomattomimmat elämänkohtalot ja tarinat aina totta? Yksi kuninkaallisten vetovoimasta on juuri tämä, että he tarjoavat meille kulmakarvoja nostattavia ja sydämeen käyviä tarinoita, jotka jatkuvat kuin saippuaooppera ikään – aivan kuten Diana aikoinaan lausahti.

Samaan aikaan brittien kuningashuoneen onni on, että Fergien ja Andrew´n ero ja skandaalit ovat näillä näkymin takana päin.  Ajat ovat muuttuneet niin, etten usko kuningashuoneen enää kestävän samanlaisia skandaaleita kuin tämä pari ja Charles ja Diana 90-luvulla aiheuttivat. Monarkian selviytyminen edellyttää kansan maksamilta  nykyajan eturivin tiarapäiltä aitoa rakkautta, järkevää päätä ja nuhteettomuutta.

P.s. Voit tilata blogin suoraan sähköpostiisi! Tule linjoille myös Kruunun vartijan Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

1 comments on “”Tiedän, että tämä kuulostaa sadulta” – Fergie on poikkeuksellinen kuninkaallinen, mutta vielä poikkeuksellisempaa on hänen ja Andrew´n rakkaus”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s