Tässä kaikki tärkeimmät kuvat ja havainnot prinsessa Eugenien häistä!

Briteissä vietettiin vuoden toisia kuninkaallisia häitä. Lue tästä, kuka meni naimisiin, millaista oli ja mitä siitä pitäisi ajatella.

Ei kommentteja

Vuoden toinen kuninkaallinen hääpari saatu avioliiton satamaan! Onnea Englannin prinsessa Eugenie ja hänen puolisonsa yrittäjä Jack Brooksbank! Epäilen, että todella moni edes kuninkaallisblogin seuraajista ei katsonut häitä, koska Eugenie ei ehkä niin kiinnosta ja lisäksi perjantaina alkuiltapäivästä on yleensä muutama muukin asia hoidettavana. Niinpä annan teille nyt tässä nopean tiivistelmän, mistä häissä oli kyse ja mikä minun mielestäni oli parasta.

Nyt juhlittiin siis hänen kuninkaallisen korkeutensa, Yorkin prinsessa Eugenien, 28, häitä. Hän on kuningatar Elisabetin kolmannen lapsen, prinssi Andrew´n toinen lapsi. Eli Williamin ja Harryn serkku. Eugeniella oli yllään upea Peter Pilotton ja Cristopher de Vosin puku lontoolaismerkiltä Peter Pilotto. Arvostettavaa on, että Eugenie halusi avonaisen selän, jotta hänen skolioosileikkauksestaan 12-vuotiaana saamansa arpi näkyisi. Hän on tukenut skolioosin hoitoa ja tutkimusta.

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Näissä häissä oli mielestäni muutenkin kuninkaallisille häille ymmärrettävästi harvinaisempia, syksyisiä pukuja. Englannissahan William ja Harry ovat menneet naimisiin keväällä ja kaikki Ruotsin kuninkaalliset lapset kesällä. Paikalla oli lukuisia kuninkaallisia ja julkkiksia, mutta valitsin alhaalle morsiamen äidin Sarahin ja sisaren Beatricen, Katen viimeisillään olevan siskon Pippa Middletonin, Cambridgen ja Sussexin herttuaparit sekä kuningatar Elisabetin.

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Kuninkaallista loistoa oli mielestäni eniten, kun pari lausui vihkivalojaan. Jotenkin suomalaisen korvaan pelkkä morsiamen nimi – Eugenie Victoria Helena – kuulostaa kovin ylelliseltä, heh! Hänellä oli myös mielestäni upea, juuri hänelle hienosti sopiva tiara. En ymmärrä näistä tiaroista mitään, toisin kuin todella moni muu kuninkaallisista kiinnostunut, mutta lunttasin, että kyseessä on Greville Emerald Kokoshnik Tiara, joka on lainassa kuningattarelta.

Embed from Getty Images

 

Yleisesti ottaen Pyhän Yrjön kappelissa oli minusta tänään tänne suomalaiseen työhuoneeseen asti välittyvä lämmin ja mukava tunnelma. Tuli jotenkin mieleen Ruotsin prinssi Carl Philip ja Sofia – kun ei ole niitä kaikkein suurimpia paineita, taitaa olla suurempi todennäköisyys yltää rentouteen ja aitouteen? Hääpari vaikuttaa hyvällä tavalla tavalliselta ja onnelliselta.

Kiinnitin myös huomiota siihen, että Englannin kuningashuoneen kuvatuimpia naisia Katea ja Meghania näkyi vähän. He lähes livahtivat sisään – ainakin katsoessani Yorkin prinssin Youtube-kanavan stiimiä. Voi olla sattumaa, mutta myös tarkoituksellista, sillä tämähän on Eugenien ja Jackin päivä, eikä kukaan halua viedä huomiota heiltä.

Olen iloinen hääparin puolesta, mutta ymmärrän häiden saaman kritiikin. Ensinnäkin, vaikka olisi kuinka perinteisten tapojen mukaista, olen kuitenkin vähän nyrpeänä siitä, että vielä alttarilla kesken seremonian oikein kysytään, kuka luovuttaa tämän morsiamen ja sitten Eugenie siirtyi isältään Jackille. Hohhoijjaa!

Suurempi ongelma on, että minunkaan mielestäni heidän ei olisi kannattanut huristella vihkimisen jälkeen hevoskärryillä yleisöä tapaamaan kuten Harry ja Meghan sekä Kate ja William. Eugeniella ei ole virallista kuninkaallista roolia ja juuri hevosajelu on turvallisuuden takaamisen kannalta kalleinta. Sen laskun kuittaavat veronmaksajat. Omasta mielestäni Eugenien häitä oli mukava seurata, mutta kyseessä on kuitenkin vain seurapiirihäät. Mielestäni näyttävä vihkiminen, liuta arvokkaita vieraita ja kahden päivän juhlat kuninkaallisen perheen kotona olisivat riittäneet heille. Voi tietysti olla, että sitten heitä olisi arvosteltu siitä, etteivät he anna suuren yleisön osallistua juhlaansa. 

Niin tai näin, häät aiheuttivat jonkin verran polemiikkia briteissä (lisää asiasta voit lukea esimerkiksi uusimmasta Avusta). Todennäköisesti se unohtuu pian, niin kuin vähitellen yhä enemmän myös Eugenie itse ja muut hänen kaltaisensa kuninkaalliset. Englannin kuninkaallisella perheellä on todennäköisemmin tulevaisuus, jos se onnistuu virtaviivaistamaan itseään. Kyse on ennen kaikkea kruununperijä Charlesin ja hänen poikiensa ja näiden perheiden tekemästä työstä ja roolista.

Joka tapauksessa onnea hääparille! Jos haluat katsoa häälähetyksen jälkikäteen, se onnistuu esimerkiksi täällä. Jos taas et tiennyt, että suuren luokan kuninkaalliset häät ovat pitkäksi aikaa paketissa, palaa vanhaan postaukseeni täältä.

Ihanaa viikonloppua niin vastanaineille kuin meille kaikille! Lopuksi vielä muutama kuva (huomaattehan Katen käden <3!). 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

P.s. Tule seuraamaan Kruunun vartijaa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s