Kun William kertoi Harryn käyvän hänen jääkaapillaan, se ei tainnutkaan olla pelkkä vitsi – Tässä kaikki Englannin kuninkaallisten ”kommuunista”!

Kensingtonin palatsissa Lontoossa asuu liuta Englannin kuningasperheen jäseniä. Pelkästään Williamin ja Katen ”asunto” kuulostaa huikealta.

One comment

(Pääkuvassa makuuhuone, joka oli Unsplashin valikoimista lähimpänä sitä, miltä voisin kuvitella monarkian makuuhuoneissa näyttävän?!)

Tiedättehän, että Cambridgen herttuatar Catherine (eli näin meidän kesken Kate) odottaa Englannissa hänen ja Williamin kolmatta lasta? Lapsen on määrä syntyä muutaman viikon aikana, sillä kuten Katen viimeisistä edustustehtävistä huomasimme, hän on jo aivan viimeisillään. (Alla pitäisi olla kolme kuvan galleria!)

Embed from Getty Images

 

Katen ja Williamin jännittävistä ajoista sain kimmokkeen kertoa teille vähän tarkemmin, missä he asuvat. Mielestäni on nimittäin melkoisen lystikästä, että moni Englannin kuninkaallinen asuu samassa rakennuksessa – Lontoon Hyde Parkissa sijaitsevassa Kensingtonin palatsissa. Vähän niin kuin kuninkaallinen kommuuni siis! (Ohessa pari kuvaa, joista ei kyllä oikeastaan juuri yhtään saa käsitystä, miten isosta kokonaisuudesta on kyse)

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Tämän kuninkaallisen ”kommuunin” (olisi varmaan todenmukaisinta heti luopua tästä ajatuksesta!) ykkösasukkaat ovat juuri William ja Kate sekä heidän lapsensa George, 4, ja Charlotte, 2.  Tuleva kuningas asuu yllättäen asunnossa numeroltaan 1A.

Perhe muutti kuningatar Elisabetin siskolle, prinsessa Margaretille aiemmin kuuluneeseen asuntoon vuonna 2013. Remonttiin laitettiin 4,5 miljoonaa puntaa (nykyrahassa 5,1 miljoonaa euroa) verorahoja ja lisää yksityisesti. Asunto ei oikeastaan edes ole asunto, vaan nelikerroksinen, puolet Clock Tower -siivestä vievä ”talo”, jossa on kerrottu olevan muun muassa kolme keittiötä ja yhteensä 22 huonetta.

Yksityisyyttään varjelevat, maaseudulla kauan viihtyneet William ja Kate eivät ole päästäneet kameroita kotiinsa, mutta pieniä vilahduksia saatiin esimerkiksi Barack ja Michelle Obaman syötyä illallista pariskunnan kotona keväällä 2016. (Yhdysvaltojen presidenttiparihan tietysti kutsutaan juuri siihen arkiolohuoneeseen, eikö?)

Embed from Getty Images

 

Mitä isoveli edellä, sitä pikkuveli perässä. William ja Kate asuivat ensin Kensingtonin palatsin Nottingham cottagessa eli ”mökissä”, mutta sittemmin siitä tuli Harryn poikamiesboksi. Ja tuohon, kuninkaalliselta kannalta katsottuna hyvin pieneen kahden makuuhuoneen pikkutaloon, on nyt muuttanut myös Harryn kihlattu Meghan Markle. Heillä on kuulemma oma piha ja riippukeinu.

Kensingtonin palatsissa asuu myös kolme kuningattaren serkkua, jotka kuuluvat kuninkaallisen perheen ydinjäseniin ja työskentelevät enemmän tai vähemmän edustustehtävissä. Serkut ovat Kentin prinssi Michael, prinssi Edward, Kentin herttua ja prinssi Richard, Gloucesterin herttua. He asuvat palatsissa vaimoineen.

Itsellenikin on melkoisen uusi asia, miten paljon mehukasta kerrottavaa näistäkin kuninkaallisista olisi, mutta ei nyt mennä siihen! Asumisen kannalta mielenkiintoisinta lienee se, että yhden artikkelin mukaan Gloucesterin herttuaparin on ehkä annettava tilaa Harrylle ja Meghanille, jotka ymmärrettävästi haluavat isomman asunnon.

Kensingtonin palatsiin olisi kuulemma muuttamassa myös vastikään kihlautunut prinsessa Eugenie (Williamin ja Harryn serkku) sulhasensa Jack Brooksbankin kanssa , mutta ilmeisesti heille suunnitellusta kolmen makuuhuoneen Ivy cottagesta (eli jälleen ”mökistä”) olisi löytynyt hometta. (Pakko ottaa rakastuneen nuorenparin kihlajaiskuva tähän väliin!)

Embed from Getty Images

 

Kensingtonin palatsissa on yhteensä 50 asuntoa. Kuninkaallisilla on siellä kotiensa lisäksi myös toimistonsa. Lopuissa huoneistoissa asuu puolustusvoimien henkilökuntaa, palvelusväkeä ja taviksia (okei, ”taviksia”).

Palatsin historia on aikamoinen. Kuningas William (suomennettuna Wilhelm Oranialainen) ja kuningatar Mary hankkivat sen vuonna 1689 ja aloittivat laajennuksen. 1900-luvun alkupuolta lukuun ottamatta palatsi on aina ollut Englannin kuninkaallisten koti. Siellä on asunut myös muun muassa Walesin prinssi Charles ja Diana, eli palatsi on Williamin ja Harryn lapsuudenkoti. Diana asui palatsissa avioeron jälkeen kuolemaansa saakka.

Nykyään Kensingtonin palatsissa toimii myös kaikille avoin museo. Olisi kiva käydä siellä, mutta epäilen, ettei sen ikkunoista voi kuitenkaan oikeasti tiirailla Georgen ja Charlotten leikkejä!

Tällaiselle ulkomaalaiselle kuninkaallisista kiinnostuneelle Englannin kuninkaallisten ”kommuuni” on hauska yksityiskohta, mutta voin kuvitella, että briteille tämä on ehkä vain yksi lisätodiste siitä, että kuninkaalliset ovat turhia ja kalliita tai turhan kalliita.

Toisaalta, kun monarkia toistaiseksi on olemassa, Kensingtonin palatsi on kuninkaallisten kotina epäilemättä paitsi jatkuvuuden symboli, myös turvallisuuden kannalta järkevä ratkaisu.

Oma ilonsa siitä on kuninkaallisille itselleen. Ainakin Harrylle, joka Williamin mukaan on vuosia vieraillut hänen jääkaapillaan!

 

P.s. Postauksen tiedot perustuvat useisiin eri lehtiartikkeleihin, muun muassa tähän, tähän ja tähän.

1 comments on “Kun William kertoi Harryn käyvän hänen jääkaapillaan, se ei tainnutkaan olla pelkkä vitsi – Tässä kaikki Englannin kuninkaallisten ”kommuunista”!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s