Juhlia, muotia, kritiikkiä ja The traileri – Toukokuun kuninkaalliset kuulumiset

Kruunun vartija on koostanut teille parhaimmat palat Norjasta Espanjaan.

Ei kommentteja

(Pääkuva: Charles Lidbom/Ruotsin kuningashuone)

Toukokuu on touhua täynnä ainakin lapsiperheessä, mutta tuntuu, että kuninkaallisissa kuulumisissa toukokuu on yksi suurimmista juhlakuukausista!? Koska on tapahtunut niin paljon merkityksellisempää ja turhempaa, tein teille nyt tällaisen koostepostauksen, josta pääsette kärryille kevään puheenaiheista. Aloitetaan mielestäni tärkeimmästä, Pohjolan kohuprinsessoista Madeleinesta ja Märtha Louisesta.

Ruotsin prinsessa Madeleine tulee kesäkuun alussa Ruotsiin puhumaan ensimmäisestä lastenkirjastaan, jossa käsitellään lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Kirja on hyvin linjassa Madeleinen Childhood-hyväntekeväisyysjärjestössä tekemän työn kanssa. Merkittävää on, että Madeleine osallistuu kesäkuun paneelikeskusteluun ja syksyn kirjamessuille ilman prinsessa-titteliään, pelkkänä Madeleine Bernadottena (Btw, eikö olekin suomalaisen korvaan melkoisen fiini nimi!). Päätös on merkittävä, sillä vaikka Madeleine tietysti saa asemallaan kirjalleen valtavan huomion, hän ei kuitenkaan käytä prinsessa-titteliään hyväkseen. Hänen on syytäkin olla tarkka, sillä Floridaan muuttaneen, vähän edustavan Ruotsin prinsessan asema voi muutenkin muuttua huteraksi. 

Norjassa prinsessa Märtha Louise taas on vuosia käyttänyt enkeli- ja henkimaailman bisneksissään prinsessa-titteliä. Nyt toukokuussa prinsessa paljasti uuden rakkautensa shamaani ja parantaja Durek Vereettiin. Seuraavalla viikolla pari lähti ansaitsemaan rahaa ja jakamaan viisauttaan yhteiselle kiertueelle Norjaan ja Tanskaan. Kiertueen nimi on The Princess and The Shaman.

 

Märtha Louise siis käyttää härskisti prinsessa-titteliään bisneksissään. Asiaan on ottanut poikkeuksellisen vahvasti kantaa siskoaan aina aiemmin tukenut kruununprinssi Haakon, jonka hallitsijakausi lähenee.

– Seuraamme sitä, mitä kirjoitetaan ja sanotaan. Haluamme keskustella siskoni kanssa erityisesti tittelin ja bisneksen yhdistämisestä, Haakon totesi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle useissa medioissa velloneen keskustelun jälkeen.

Lausuman on tulkittu kielivän siitä, että Märtha Louisen teot otetaan hovissa aiempaa vakavammin ja hän voi joutua karsimaan prinsessa-tittelillä ratsastamista.

Mutta, otetaan Norjasta tähän kohtaan kevennykseksi jotain positiivistakin. Kansallispäivän juhlinnoissa yleisöä ilahdutti etenkin tulevan kuningatar Ingridin, 15, näkeminen.

 

Sitten Ruotsiin. Olin niin kiinnostunut tuosta Märtha Louisen ilmoituksesta, että jäi väliin naapurimaan hurmuriprinssin 40-vuotispäivät! Carl Philip täytti pyöreitä 13.5. Tässä prinssistä tuore syntymäpäiväkuva (Sara Friberg/Ruotsin kuningashuone) sekä hänen ja prinsessa Sofian pääsiäistervehdys. (Jos en muuten olisi niin tiedostava kuin olen, niin saattaisin mainita jotain maailman komeimmat prinssit -listauksista, mutta jätetään se nyt väliin!)

20190513_PrinsCarlPhilip_foto_Sara_Friberg_Kungl.Hovstaterna.jpg

 

 

View this post on Instagram

Hoppas att ni har haft en fin påsk! ☀️

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

 

Otetaan samaan syssyyn vielä kruununprinsessa Victoriakin. Hänelle kuuluu sitä tavanomaista – ulkomaanmatkoja ja maakuntavaelluksia. Mutta koska tiedän teidän rakastavan juuri häntä, niin tässä pieni hupipala. Victoria ja Daniel osallistuivat aamujumppa- ja tanssihetkeen virallisella vierailullaan Vietnamissa. Tästä linkistä voit katsoa videon, alla kuva.

 

Sitten Tanskaan. Kruununprinssipari Frederik ja Mary viettivät 14. päivä 15-vuotishääpäiväänsä. Olen kirjoittanut heidän uskomattoman rakkaustarinansa vuosi sitten, voit lukea sen tästä. Alla kuvat parista hääpäivänä ja huhtikuun lopussa Frederikin tädin prinsessa Benedikten 75-vuotisjuhlaillallisilla. Lisää juhlahumua on muuten tiedossa Tanskassa kesäkuun alussa, kun Frederikin pikkuveli Joachim täyttää 50 vuotta.

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Viittätoista vuotta naimisissa ovat juhlineet myös Espanjan kuningas Felipe ja kuningatar Letizia. Alla vanha ja tuore kuva myös tästä 22.5.2004 naimisiin menneestä parista.

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Ja kun juhlaputkessa ollaan, eiköhän oteta pari tuoretta kuvaa myös Maximasta, joka täytti 48 vuotta 17. toukokuuta. Hän voi olla virallinen kuningatar Hollannissa, mutta muodissa hän hallitsee koko maailmaa!

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Britannia on ollut kuninkaallisharrastajien huulilla Meghanin ja Harryn pienokaisen takia, mutta toukokuussa näimme poikkeuksellisesti muita kuin syntymäpäivä- ja edustuskuvia Williamin ja Katen lapsista. Herttuattaren suojelemassa ja edistämässä puutarhanäyttelyssä vieraili myös kuningatar Elisabet. Tarkoitus on saada etenkin pikkulapsiperheet ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta enemmän. Huomaathan, että ensimmäisestä kuvasta saa kuvasarjan! (Btw 2, rakastan Katen mekkoa!)

 

Embed from Getty Images

 

Ja loppuun se ISOIN kuninkaallisuutinen, hah! Brittiepookista Downton Abbey julkaistaan elokuva syksyllä ja arvatkaa mitä, Downtoniin saapuu kuningas Yrjö V ja kuningatar Mary. Epäilen monen kuninkaallisista kiinnostuneen rakastaneen jo tv-sarjaa, mutta tässä saa nyt sitten kaksi kiinnostuksen kohdetta samalla kertaa. Alla virallinen traileri (myönnän, että saan pelkästä tunnusmusiikista kylmiä väreitä ja parit kyyneleet!). Ihanaa alkukesää kaikki te!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s