Kohokohdat Harryn ja Meghanin vauvasta – kuvat, jutut, kommentit ja merkitys!

Kruunun vartija on koonnut teille parhaat palat.

Ei kommentteja

Ei auta muu kuin jatkaa kolmatta kertaa peräkkäin Sussexin herttuaparin kuulumisilla, koska mikä nyt olisi suurempi puheenaihe kuninkaallisessa maailmassa kuin Harryn ja Meghanin maanantaiaamuna syntynyt poikavauva Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Tässä hän on, ensimmäisessä kuvaustuokiossaan keskiviikkona! Meghan kuvaili vauvaa rauhalliseksi ja äitiyttä taianomaiseksi. Pari ei vielä osaa sanoa, keneltä vauva näyttää. Hauska yksityiskohta oli mielestäni se, että pari oli juuri ennen kuvaussessiota törmännyt Windsorissa vauvan isänisänisään eli prinssi Philipiin, 97. Vauva tapasi myöhemmin päivällä ”virallisesti” sekä hänet että kuningatar Elisabetin.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Piti taas hetki miettiä, mitä uutta minä voisin bloggaajana teille tarjota, koska tällainen uutistapahtuma revitään uutismedioissa puhki välittömästi. En toista samaa, vaan perustiedot vauvasta saatte esimerkiksi tästä Helsingin Sanomien jutusta, johon on linkattu mainio kuvakollaasi aiemmista brittikuninkaallisten vauvoista. Itse taas kirjoitin Apuun artikkelin Meghanin ja Harryn dramaattisesta ensimmäisestä vuodesta ja pohdin samalla vähän vauvan tulevaisuutta. Sen artikkelin voit lukea tästä.
Itseäni ilahdutti ja kiinnosti tämän vauvan syntymässä erityisesti se, miten rennosti ja lämpimästi kuninkaallinen perhe on hänen syntymäänsä kommentoinut. Isä, prinssi Harry otti mallia pohjoismaalaisista kuninkaallisista isistä ja piti tiedotustilaisuuden lapsen syntymäpäivänä. Harry puhui brittikuninkaalliseksi poikkeuksellisen avoimesti.


Harry kertoi synnytyksen olleen mitä mahtavin kokemus ja olevansa erittäin ylpeä vaimostaan Meghanista.
– Se, mihin naiset pystyvät, ylittää ymmärryksen, prinssi sanoi.
Hän kiitti yleisöä myötäelämisestä ja onnentoivotuksista, ja kehui – muiden vanhempien tavoin – oman poikansa olevan ”to die for” eli niin ihana, että hänen puolestaan voi kuolla.
Vauvaa ovat kommentoineet erittäin rennosti ja lämpimästi myös hänen setänsä, prinssi William vaimonsa Katen kanssa.


William sanoi toivottavansa Harryn tervetulleeksi unettomien vanhempien joukkoon ja vihjaili, että neuvojakin voisi olla takataskussa. Kate toivotti parille onnea ja muistutti siitä, kuinka pökerryttäviä ensimmäiset viikot ensimmäisen lapsen kanssa ovat (Word!). Perheenlisäyksestä ovat iloinneet myös isoisä Charles ja hänen puolisonsa Camilla, jotka ovat edustaneet tällä viikolla Saksassa. Camillalle annettiin lahjaksi vauvan body.
– Heti, kun palaamme, vien tämän heille, suoraan Saksasta! He ovat varmasti innoissaan, Camilla totesi.
Vauvaa ovat muistaneet myös muut parin läheiset ja maailman silmäätekevät.
– Onneksi olkoon Meghan ja Harry! Barack ja minä olemme niin innoissamme teidän puolestanne, emmekä malta odottaa vauvan tapaamista, twiittasi Yhdysvaltojen entisen presidentin puoliso Michelle Obama.
Mitä tästä kaikesta vauvapöhinästä sitten seuraa? Henkilökohtaisesti en usko, että juuri mitään sen erikoisempaa. Harry palaa töihin, Meghan työskentelee kulisseissa ja aikanaan taas julkisuudessa, mutta vauva pidetään poissa suuremmista parrasvaloista, koska toisin kuin Williamin lapset, poika on kruunusta kauempana, eikä erittäin todennäköisesti nouse koskaan Britannian hallitsijaksi.
Julkisuudessa on spekuloitu myös sitä, muuttaako pojan syntymä joidenkin brittimedioiden erittäin vihamielistä suhtautumista Meghaniin. Asiaa on pohtinut artikkelissaan muun muassa Lähi-Idän johtava englanninkielinen julkaisu The National (vauvasta on todellakin kirjoitettu eri puolilla maailmaa!). Itse en usko siihen. Jotkut brittimediat esimerkiksi riepottelivat parin päätöstä pitää synnytyksen yksityiskohdat salassa (käsittääkseni edelleenkään ei ole saatu vahvistusta synnytyspaikalle, mikä on aika hienosti piilotettu nykyisessä mediaympäristössä!) ja äiti ja lapsi aluksi kodin suojissa, vaikka William ja Kate ovat toimineet toisin. On kuitenkin ymmärrettävää, että William kruununperijänä on eri tavalla velvollinen esittelemään vastasyntyneensä välittömästi. Niin sanotut laatubrittilehdet, kuten The Guardian ja The Independent, ovat kritisoineet median Meghan-jahtia ja tukeneet parin päätöstä suojella yksityiselämäänsä.

Embed from Getty Images
Varmaa on se, että mielenkiinto Harryn, Meghanin ja heidän vauvansa ympärillä säilyy. Brittikuninkaalliset ovat kiinnostavia itsessään, mutta juuri tämän parin kiinnostavuutta lisää Meghanin amerikkalaisuus ja muu tausta sekä se, että parissa yhdistyy poikkeuksellisella tavalla kuninkaallisuus ja viihdemaailmasta tuttu julkkismaailma. Lisäksi brittihovi hyödyntää heitä kansainvälisissä Kansainyhteisön tehtävissä. Meghan ja Harry ovat käyttäneet asemaansa konkreettisesti erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen tueksi ja aikovat jatkaa samaa työtä aktiivisesti jatkossakin. Esimerkiksi kun pari kehotti Instagramissa onnentoivottelijoita muistamaan mieluummin järjestöjä kuin lähettämään lahjoja heille, yksi säätiöistä sai niin paljon lahjoituksia, että se pystyi tuottamaan 100 000 ylimääräistä ateriaa Etelä-Afrikan lapsille. Mediassa tämän kaltaiset asiat tosin jäänevät tulevaisuudessakin ihmissuhdejuorujen, lapsikuvien ja ”skandaalien” varjoon.
Jää brittikansan päätettäväksi, antaako se jatkossa tukensa parille ja muulle monarkialle, vai yhtyykö yhä useampi kritisoijien joukkoon. Se veisi vähitellen oikeutuksen koko kuningasperheeltä.

P.s. Muista seurata Kruunun vartijaa Facebookissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s