Harry ja Meghan ottivat hatkat, mutta mitä se oikein tarkoittaa?

Julkisuudessa huhutaan brittien unelmanelikon riitaantuneen, mutta Kruunun vartijan mielestä totuus on toisenlainen.

One comment

Tervehdys! Viime viikkoina on ollut mielessä useampikin blogiaihe, mutta olen työkseni kirjoittanut niin paljon kuninkaallisista, että vapaa-ajalla mielessä on ollut muut asiat. Ensimmäisenä kuninkaallisartikkeleistani ilmestyi Norjan prinsessa Märtha Louisea käsittelevä teksti. Se julkaistiin uusimmassa Avussa, suosittelen! Kirjoittaessani mietin paljon sitä, miten eri tavalla ihmiset ”enkeliprinsessaan” suhtautuvat. Itseni on hieman vaikea ymmärtää hänen kaikkia ajatuksiaan, mutta haluan silti aina suhtautua kunnioittavasti kaikkiin ihmisiin, myös hörhöilystä syytettyihin prinsessoihin.

Mutta, nyt blogissa muutama sana brittien ”Fab Fourin” eli ”upean nelikon” William, Katen, Harryn ja Meghanin edesottamuksista. Kuningashuone on vahvistanut, että esikoistaan jopa jo kuukauden sisään odottavat Harry ja Meghan muuttavat keväällä pois Lontoosta 45 minuutin ajomatkan päähän Windsoriin. Siellä heille remontoidaan Frogmore Cottagea, jonka ”mökkimäisyyden” voitte nyt taas karistaa päästänne cottage-sanasta huolimatta. Kuningashuone on niin ikään vahvistanut, että Harry ja Meghan irrottautuvat myöhemmin keväällä vanhasta kodistaan Kensingtonin palatsista myös työasioissa.

Tähän asti veljeksillä on ollut yhteiset työntekijä, yhteinen ”hovi”, joka on nimetty heidän kotinsa Kensingtonin palatsin mukaan. Twitterissä ja Instagramissa Kensingtonin palatsia edustaa sometili @KensintonRoyal. Niin ne kuin Kensingtonin palatsin toimisto tiedotteillaan kertovat veljesten työ- ja yksityisasioista. Tänä keväänä Harry ja Meghan saavat omat työntekijät, oman hovin, joka tulee Buckinghamin palatsiin. Siellä työskentelee myös kuningatar Elisabet. Buckinghamin palatsi toimii Twitterissä nimellä @RoyalFamily ja Instagramissa nimellä @TheRoyalFamily. Tässä pari makupalaa sometileiltä.

 

Mitä muutokset merkitsevät? Julkisuudessa on puhuttu prinssien ja kälyjen huonoista väleistä, mutta tosiasiassa niin Harryn ja Meghanin muutolle kuin oman hovin perustamiselle taitaa olla toiset perusteet. Muuttamalla Windsoriin vasta kuudentensa kruununperimysjärjestyksessä oleva Harry saa perheelleen enemmän rauhaa ja tavallisemman elämän. Hänellä on siihen mahdollisuus.

Toisena kruununperimysjärjestyksessä olevalla Williamilla tällaista mahdollisuutta ei ole. Hänen ja Katen on asuttava Lontoossa. Pian heidän vastuunsa kasvavat. Harryn ja Meghanin irrottautuminen Kensingtonin palatsista nähdään merkkinä siitä, että kuningashuone valmistautuu vähitellen Elisabetin poismenoon ja Charlesin kuninkuuteen. Silloin William saa isänsä arvonimen. Hänestä tulee kruununperijä, Walesin prinssi, mikä nostaa hänen asemansa merkittävyyttä. Walesin prinssillä on oltava oma hovi. (Charlesia ja hänen puolisoaan, Cornwallin herttuatar Camillaa edustaa  tällä hetkellä Clarence House, joka on myös heidän kotinsa.)

Itse kallistun samalle kannalle Vanity Fairin kanssa siitä, että Harry ja Meghan saanevat lopulta myös omat sometilinsä. Tällä hetkellä näin on Charlesin toisella veljellä Andrew´lla, joka löytyy esimerkiksi Twitteristä arvonimellään @TheDukeofYork.

Harry ja Meghan kiinnostavat niin paljon ja tulevat jatkossakin työskentelemään täysipäiväisinä kuninkaallisina, että olisi hovilta heidän potentiaalinsa hukkaamista pitää heitä samalla somekanavalla kuningattaren ja muun kuningasperheen kanssa. Omilla sometileillään he pystyvät viestimään suoraan faniensa kanssa ja osallistumaan tehokkaammin koko kuningashuoneen pr-työhön.

Lopuksi muutama tuore kuva ”Fab Fourista” ja brittikuningashuoneen tämän hetken kiinnostavimmasta kuvauskohteesta, Meghanin vauvavatsasta. Huomatkaa, että kahteen ensimmäiseen on koottu muutama kuva!

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

P.S. Kruunun vartijalla on Facebookissa 599 seuraajaa – nyt kannattaa pyöräyttää lukemat uusiksi!

1 comments on “Harry ja Meghan ottivat hatkat, mutta mitä se oikein tarkoittaa?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s