Herttuatar Meghaniin liitetyt kohut ovat täysin turhanpäiväisiä – Olennaisempaa on, ettei hän taidakaan olla kuin pieni merenneito

Toisin kuin suurimmista otsikoista voisi päätellä, Meghan Markle on saanut jo aikaiseksi jotain oikeasti merkityksellistä.

Ei kommentteja

Olen ollut pari viikkoa kiireinen uuden freelancetyöni kanssa, enkä ole ehtinyt ja jaksanut kirjoittaa blogia. Minulle on tärkeää, että Kruunun vartija on juuri sellainen kuin se on, ja siksi kirjoitan mieluummin harvemmin ja paremmin. Nyt on leppoisa sunnuntai ja tuntuu vain ihanalta paneutua taas rauhassa kuninkaallisiin ja kirjoittaa teille!

Tämän viikon uskomattomin kuninkaalliskohu koski yllättäen taas vaihteeksi Sussexin herttuatar Meghania. Voitteko uskoa, että hän läimäisi itse autonsa oven kiinni! OMG! Omasta mielestäni asiaan suhtautui parhaiten englantilainen kuninkaallistoimittaja Omid Scobie, joka kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan Twitterissä, jos olette raskaan sarjan kuninkaalliskiinnostuneita. 

Embed from Getty Images

 

 

En tiedä olisitteko halunneet, että olisin koko tämän vuoden raportoinut täällä ja Facebookissa jokaisen Meghaniin liitetyn ”skandaalin”, mutta taidan olla itse vähän liian tosikko lähteäkseni siihen mukaan. Meghanin ja Harryn häiden jälkeen Englannin kuningasperheen uusimpaan jäseneen on nyt näin ihan nopeastikin heittämällä liitetty seuraavat ”kohut”: ei pitänyt sukkahousuja, paljasti olkapäät, risti jalkansa istuessaan polven korkeudelta, piti tuoretta aviomiestään kädestä julkisesti, suukotti tuoretta aviomiestään julkisesti plus noin sata Meghanin perheenjäsenten ”paljastusta” tämän ja Harrynkin oikeasta mielenlaadusta ja asenteista. Tässä vielä myös vähän kuvamateriaalia, niin näette kuinka raskauttavista asioista on kyse. 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Ymmärrän, että kuninkaallisten odotetaan seuraavan tiettyä protokollaa, että kiinnostus uuteen A-luokan kuninkaalliseen on massiivista ja että kuninkaallisista on hirveän vähän OIKEAA kirjoitettavaa, mutta edes minä, jota kuninkaalliset kiinnostavat suuresti, en vain jaksa tämän tason raportointia. Ensinnäkin, oman käsitykseni mukaan osa julkisuudessa kuninkaallisten käyttäytymiseen ja pukeutumiseen liitetyistä säännöistä on perättömiä. Toiseksi, Meghanin perheenjäsenten avautumiset ovat osoittaneet, ettei heidän sanomisiinsa ja tarkoitusperiinsä voi millään tasolla luottaa. Kolmanneksi, mitä todellista merkitystä uuden kuninkaallisen pienenpienillä eleillä on? Mielestäni niistä raportoidaan massiivisesti lähinnä vain siksi, että ihmisiä kiinnostaa ihan kaikki Meghanissa ja sekä hänen vastustajansa että puolustajansa saavat ”kohuista” pontta omalle näkemykselleen. Vastustajien mukaan hän pilaa kuningashuoneen maineen, puolustajien mukaan hän modernisoi sitä. Omasta mielestäni hän ei jalkojaan eri tavalla ristimällä tai auton ovea paukauttamalla tee mitään muuta kuin normaalin ihmisen normaaleja liikeratoja. Joten, pahoitteluni, tämän tason asioista voitte jatkossakin lukea tarkemmin ja reaaliajassa Suomen ja maailman mediasta, mutta ette Kruunun vartijasta.

Meghanin toiminnassa on myös sellaisia asioita, jotka ovat oikeasti merkityksellisiä. Hän on saanut paljon kehuja, mielestäni ihan aiheesta, ideoimastaan keittokirjasta. Kirja Together: Our community cookbook on omistettu Grenfell Towerin tulipalon uhreille ja reseptit ovat peräisin etnisesti erilaisista taustoista tulevilta naisilta, joiden yhteisöt kärsivät pahoin tuosta vakavasta kerrostalopalosta. Naiset perustivat yhteisöllisen keittiön tulipalon jälkeen tehdäkseen ruokaa tulipalosta kärsineille ja kirjan tuotoilla autetaan tätä vapaaehtoistoimintaan perustuvaa, ihmisiä yhdistävää toimintaa.  Meghan sai idean kirjasta vieraillessaan naisten luona tammikuussa.  Hän on vieraillut keittiössä useasti myös yksityisesti.

– Tunsin heti yhteyttä tähän yhteisölliseen keittiöön. Siellä naiset voivat nauraa, surra, itkeä ja kokata yhdessä. Kaikilla ihmisillä on tarve lohduttautua ja yhdistyä ruuan äärellä, ruuanlaittoa rakastava ja eri etnisten ryhmien välistä tasa-arvoa aina ajanut Meghan on todennut.

Kirjaa on myyty Britanniassa viikossa 11 000 kappaletta ja se on Yhdysvalloissa Amazonissa kuudenneksi myydyin kirja. Kirjan julkistamisjuhlissa Kensingtonin palatsissa Meghania tukemassa ja naisten yhteisöä kiittämässä olivat myös prinssi Harry ja Meghanin äiti Doria Ragland (mistä siitäkin tietysti tuli kohu).

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Meghan on myös aloittanut edustamaan yksin. Hän vieraili viikolla Kuninkaallisen akatemian Oceania-näyttelyssä Lontoossa.

Olen iloinen, että Meghan on aloittanut puhumaan ja toimimaan, sillä ensimmäisinä kuukausina häiden jälkeen kaavailin jo postausta Pieni merenneito -teemalla. Tuntui, että hän oli kuin Ariel: menetti äänensä, kun rakastui prinssiin. Nyt tuntuu, että koulutettu, kantaaottava feministi on hiljalleen löytämässä tapaa, miten ajaa tärkeitä asioita myös kuninkaallisen verrattain ahtaasta roolista käsin. Ymmärrän myös täysin sitä, että oman roolin löytäminen ja uuden äänen käyttäminen vie aikaa. Kun on koko maailman silmätikku ja osa vanhoillista järjestelmää, on viisasta tutustua ensin siihen, miten kaikki toimii ja antaa asioille aikaa. Ja kuten esimerkiksi suomalainen kuninkaallisbloggaaja Hovikirjeenvaihtaja on huomauttanut, Meghan on itse asiassa saanut asioita aikaiseksi kuninkaallisella mittapuulla varhain.

 

Itse lukeudun niihin ihmisiin, jotka odottavat ja uskovat Meghanin tekevän jossain vaiheessa tulevaisuudessa keittokirjaakin suurempia avauksia.

Lopuksi, luin taannoin Guardianista mielenkiintoisen artikkelin siitä, mitä Meghanin tyylistä ensimmäisinä herttuatarkuukausina voi päätellä. Juttu päättyy erinomaiseen yhteenvetoon, joka koskee muutakin kuin muotia: Haluamme nuorien herttuattarien, Meghanin ja Katen, edustavan tulevaisuuden monarkiaa, mutta ilman, että  he ovat epäkunnioittavia nykyistä kuningashuonetta kohtaan. Haluamme, että Meghan rikkoo protokollaa, mutta että hän pysyy erossa skandaaleista. Haluamme nykyajan kuninkaallisten naisten olevan aitoja ja inhimillisiä, mutta samaan aikaan heidän pitäisi silti olla myös täydellisiä.

Eikö kuulostakin helpolta? Onnea matkaan maailman seuratuimpiin naisiin kuuluvat Meghan ja Kate (joka muuten palaa ensi viikolla äitiyslomalta)!

Embed from Getty Images

 

P.s. Kirjoitin vähän aikaa sitten Harryn ja Meghanin ympärillä pyörivistä raskaushuhuista. Voit lukea sen postauksen tästä. Meghanin taustasta ja asenteista häntä kohtaan voit lukea tästä

P.s. Kruunun vartija on lähes päivittäin aktiivinen Facebookissa ja meitä on siellä jo pitkälti yli 500! Tule mukaan täällä! Blogin voit tilata suoraan sähköpostiin sivulta löytyvästä linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s