Odottavatko Harry ja Meghan vauvaa? – Huhut kiihtyvät samaan aikaan, kun olemme kuulleet lisää kuninkaallisista keskenmenoista

Otsikot ja keskustelupalstat ruotivat Meghan Marklen pyöristyneen. Mutta onko oikein arvuutella asiaa, kun tiedämme, kuinka kipeitä asioita on tapahtunut myös linnojen sisäpuolella?

Ei kommentteja

 

Toukokuussa naimisiin menneiden prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ympärillä kuhisee, odotetusti. Kun häistä on kulunut muutama kuukausi ja kohta 34-vuotias Harry ja 37-vuotias Meghan ovat jo ennen avioitumistaan kertoneet haluavansa lapsia, ei ole kovin vaikeaa arvata, mitä media ja kuninkaallisista kiinnostuneet odottavat.

Huhut Meghanin raskaudesta ottivat lisää kierroksia torstaina, kun hänet nähtiin kuvien mukaan aiemmasta pyöristyneenä. Kirjoitan tähän tarkoituksella, että kuvien mukaan, koska kuten Facebookissa kommentoin, raskauksia saa helposti aikaan myös kuvakulmilla ja asuvalinnoilla. Kuvia torstailta ja aiemmista esiintymisistä voitte katsoa alta.

Embed from Getty Images

 

Mielestäni on ymmärrettävää, että julkisuudessa eläviltä naisilta odotetaan vauvauutisia. On epärealistista kuvitella, että esimerkiksi kuninkaalliset tai viihde-elämän ammattilaiset voisivat kuoria julkisuudesta vain sen parhaimmat puolet. Silti on mielestäni hyvä miettiä niin henkilökohtaisessa elämässä kuin suhteessa tunnettuihin ihmisiin, missä kohtuullisuuden raja menee. Kuten tiedämme, tragedioita tapahtuu myös linnojen sisäpuolella. Kuninkaallisten naisten keskenmenot ovat puhuttaneet taas viime kuukausina.

Zara Tindall, 37, Englannin kuningatar Elisabetin tyttärentytär ja prinssi Harryn serkku, kertoi kesällä saaneensa kaksi keskenmenoa. Toisen vuonna 2016 vasta siinä vaiheessa, kun raskaudesta oli jo ehditty kertoa julkisuuteen. Myöhäisen keskenmenon lisäksi piti siis kestää asian saama julkisuus. Toinen keskeytynyt raskaus jäi vain perheen tietoon.

Tindalleilla on kaksi tytärtä – vuonna 2014 syntynyt Mia ja tänä vuonna syntynyt Lena – , mutta onnistuneet raskaudet eivät ole häivyttäneet muistoista keskenmenojen surua.

– On kauheaa olla niin avuton. Aluksi siitä ei voi edes puhua, koska se tekee niin kipeää, mutta aika parantaa, Tindall kertoo.

Hän on korostanut viimeksi tällä viikolla julkisuudessa sitä, miten keskenmeno on yhtä traumaattinen kokemus miehelle, vaikka sen ei ehkä ajatella koskevan heitä samalla tavalla. (Kuvassa Zara, Mike ja Mia Tindall nyt syyskuussa, vaunuissa pikku-Lena)

Embed from Getty Images

 

Niin ikään tänä kesänä omasta keskenmenostaan on kertonut Luxemburgin prinsessa Tessy. Hän oli naimisissa suurherttua Henrin pojan Louisin kanssa ja sai avioliitossa kaksi poikaa, vuonna 2006 syntyneen Gabrielin ja vuonna 2007 syntyneen Noahin. Tessy ei ole kertonut keskenmenonsa tarkkaa ajankohtaa, mutta kyseessä oli perheen kolmas lapsi. Prinsessa kuvaili menetystä yhdessä avioeronsa kanssa elämänsä vaikeimmaksi ajanjaksoksi. Hän sanoo itkeneensä molempia vuosia. 

Embed from Getty Images

 

Zara ja Tessy – kuten myös tuoreessa blogipostauksessani mainitsemani Norjan kuningatar Sonja – ovat tulleet menetystensä kanssa julkisuuteen itse. Muitakin tiedetään. Vaikka itse olin suurimman osan 90-luvusta lapsi, minäkin jotenkin kuulin, miten tuskallisessa tilanteessa, median ja kansan karmeassa paineessa, Japanin kruununprinssi Naruhiton nainut Masako oli. Vasta kuusi vuotta häiden jälkeen vuonna 1999 kruununprinsessa odotti vihdoin lasta, mutta hän kärsi keskenmenon. Pari sai ”vain” yhden lapsen ja ”kaiken lisäksi” tyttären, Aikon, vuonna 2001.

Embed from Getty Images

 

Heittomerkeillä tietysti viittaan siihen olettamukseen, että kruununperijän naineen naisen tärkein tehtävä on synnyttää ja Japanin kaltaisessa maassa juuri poikia. Tällä hetkellä keisarikunta olisi menossa Naruhiton jälkeen tämän veljelle ja veljenpojalle.

Kuninkaallisista keskenmenoista myös huhutaan. Olen lukenut useaan otteeseen spekulaatiota kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin mahdollisista vaikeuksista, sillä Estelle syntyi kuninkaallisella mittapuulla melko pitkän ajan – vuoden ja kahdeksan kuukauden – kuluttua häistä ja ikäeroa Oscariin on neljä vuotta.

Luxemburgissa kruununperijä Guillaume, pian 37, on yhä lapseton kuuden avioliittovuoden jälkeen. Hänen puolisonsa prinsessa Stephanie kielsi vuonna 2016 parin vielä haluavan lapsia.

Embed from Getty Images

 

Kruunun vartijalla on kuninkaallisten lapsiuutisista kolmenlaista sanottavaa.

Ensiksi, toivottavasti jokainen nainen ja mies, kruunulla tai ilman, saisi elämässä juuri sen verran lapsia kuin toivoo.

Toiseksi, pidättäytykäämme kommentoimasta julkisesti toisten ihmisten ulkonäköä ja yksityisimpiä toiveita, vaikka kyseessä oleva ihminen olisikin mitä suurimmissa määrin julkisuuden henkilö.

Kolmanneksi, arvostan suuresti kaikkia naisia ja miehiä, jotka kertovat oman elämänsä surullisista käänteistä – myös keskenmenoista – julkisuudessa. Sitä ei saa odottaa, eikä edes toivoa, mutta jos ihmiset itse niin päättävät tehdä, se tuo suunnattomasti lohtua ja toivoa toisille, jotka kokevat saman.

Kuninkaallisilla naisilla on valtaa, jota emme tule ajatelleeksi. Sonja, Zara ja Tessy ovat käyttäneet omaansa myös tällä tavalla. Kiitos heille siitä.

Embed from Getty Images

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s