Kuninkaalliset miehet ramppaavat Suomessa, mutta haloo, me haluamme nähdä heidän vaimonsa!

Kruunun vartija käy läpi menneitä ja tulevia kuninkaallisia vierailuja Suomessa. On syynsä, miksi kaipaamme paikalle naisia.

2 kommenttia

(Pääkuva: Raphael Stecksen/Ruotsin kuningashuone)

Perjantaina saimme kuulla, että Tanskan kruununprinssi Frederik saapuu Suomeen 13. – 14. syyskuuta kunnioittaakseen maidemme sata vuotta täyttäneitä diplomaattisia suhteita. Sepä hauskaa, ajattelin aluksi, mutta heti seuraavaksi mieleni valtasi pienoinen kuninkaallinen pettymys. Sillä, vaikka Frederik tietämäni mukaan vaikuttaa mielenkiintoiselta ihmiseltä ja näkemykselliseltä kuninkaalliselta, niin en minä kuitenkaan hirveästi odota näkeväni hänen vilkuttelujaan. Sen sijaan melko lailla jumaloin hänen vaimoaan Marya. (Katsokaa nyt tuota alla olevaa kuvaa – kumpi osapuoli vie valokeilan?)

Embed from Getty Images

 

Tästäpä tulikin mieleeni Suomeen osuneet muut kuninkaalliset vierailut viimeisen vuoden aikana. Loppuvuodesta 2017 prinssit Daniel ja William olivat Suomessa samaan aikaan. Olihan se kieltämättä siistiä, kun he rennosti rupattelivat presidentti Sauli Niinistön kanssa teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa, mutta kuninkaallisbloggaajan kannalta vielä kiinnostavampaa oli se, kun William vieraili pian sen jälkeen Ruotsissa ja Norjassa ja otti mukaansa puolisonsa, herttuatar Catherinen (myös postauksen pääkuva tältä vierailulta).

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Huhtikuussa prinssi Daniel tuli Suomeen uudestaan, jälleen yksin. Jos joku kuninkaallinen mies kiinnostaa, niin juuri hän (koska emmekö me vain kaikki rakasta häntä?!), mutta silti, hänkin on lopulta vain sama tumma puku päällä joka paikassa ja jää auttamatta huomioarvossaan kakkoseksi puolisonsa, kruununprinsessa Victorian rinnalla (jota rakastamme vielä enemmän).

Syyskuun ensimmäisellä viikolla Suomeen saapuu Monacon ruhtinas Albert, mutta en ole saanut selville, onko hänellä mukanaan puolisonsa, ruhtinatar Charlene. Mielestäni olisi siistiä, jos olisi.

Embed from Getty Images

 

Ennen kuin joku nyt siellä loukkaantuu minulle kamalasta epätasa-arvoisesta suhtautumisesta kuninkaallisiin miehiin, niin perustellaanpa vähän. Ensinnäkin, ulkomaisten arvovaltaisten vieraiden saapuminen Suomeen ja heidän kiinnostuksensa meidän tapahtumiamme ja vaikkapa koululaitostamme kohtaan on aina hienoa. Olen myös erittäin kiinnostunut kaikkien näiden ja muidenkin kuninkaallisten miesten ajatuksista, osaamisesta ja tarinasta. Tällaisissa vierailuissa ei kuitenkaan ole kyse siitä. He eivät sano mitään, vaan käytännössä vain näyttäytyvät. Ja kun on kyse kuninkaallisesta näyttäytymisestä ja yleisön kiinnostuksesta sitä kohtaan, kuninkaalliset miehet ovat aina kakkosvaihtoehto. Eniten me haluaisimme nähdä heidän puolisonsa.

Kuninkaallisten naisten tärkeydestä ja roolista on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomien ulkomaankirjeenvaihtaja Annamari Sipilä. Itse ajattelen, että kiinnostuksessa tosielämän prinsessoihin ja kuningattariin on kyse monesta asiasta. Ehkä ennen kaikkea siitä, että he tuovat pukeutumisellaan kaikkien elämään ripauksen loistoa, kauneutta ja historiaa. Asuilla voi myös viestiä. Kuninkaallisten miesten näkeminen on heidän aina samanlaisen pukeutumisensa ja hiustyylinsä takia kerta kaikkiaan tylsempää! 

Uskon, että kyse on myös siitä, että me – kuninkaallisista kiinnostuneet naiset – samaistumme eri tavalla kuninkaallisiin naisiin ja pohdimme huomaamattakin heidän ulkonäköään, tekojaan, tarinaansa ja elämäntilannettaan suhteessa itseemme. Lisäksi isoissa kuninkaallisissa (ja ylipäänsä perhe-) tapahtumissa, kuten kihlajaisissa, häissä, syntymissä ja ristiäisissä, valokeilassa on juuri nainen, eniten tapahtuu juuri hänelle.

Sussexin herttuaparin häistä on kulunut kohta neljä kuukautta. Tuntuu, että sinä aikana jokainen kuva ja teksti heistä on käsitellyt ennen kaikkea Meghania, Harry on olemassa suhteessa häneen. Juuri nyt kukaan ei tietysti kiinnosta kuten Englannin uusi kuninkaallinen nainen, mutta sama ilmiö on nähtävissä muissakin kuninkaallisissa pareissa. Tänäänkin olen lukenut juttuja, jotka kertovat Tanskan tai Ruotsin prinssipareista, mutta joissa otsikkoon on nostettu pelkät vaimot – prinsessa Sofia ja kruununprinsessa Mary.

Ehkä suurin pettymys kuninkaallisten vierailujen saralla olisikin tällä hetkellä se, jos Englannin hovi lähettäisi jonnekin pelkän Harryn! Miten ikävää hänelle, sillä eihän kyse ole hänen tylsyydestään tai huonoudestaan, vaan vain siitä, että monarkian lähettiläänä naisen kanssa on paha kilpailla. 

Embed from Getty Images

 

Muistathan artikkelini kuninkaallisten naisten ulkonäöstä? Sen voit lukea tästä!

P.s. Kruunun vartija muistaa kyllä, että kruununprinsessa Victoria vieraili Suomessa syyskuussa 2017 satavuotisjuhliemme kunniaksi. Mutta huomasitteko, että Viron satavuotisjuhlia saapuivat elokuussa 2018 juhlimaan sekä Victoria että Daniel?! Paheksumme! Parasta on tietysti saada paikan päälle molemmat ja mielellään yöksi!

P.p.s. Kruunun vartijalla on Facebookissa jo yli 500 seuraajaa, jee! Tule mukaan!

2 comments on “Kuninkaalliset miehet ramppaavat Suomessa, mutta haloo, me haluamme nähdä heidän vaimonsa!”

  1. Kruununprinssi Frederik joutui välilevyn pullistuman vuoksi leikkaukseen ja hänen tilallaan Suomeen saapuu Mary(!), näin ainakin merkitty hovin kalenteriin 🙂 Taidetaan vihdoinkin saada kuninkaallista naisedustusta Suomeen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s