Menitkö jo sekaisin Ruotsin pikkukuninkaallisista? – Tässä yhteenveto 2010-luvun prinsseistä ja prinsessoista

Naapurimaahamme syntyi kuudessa vuodessa seitsemän uutta kuninkaallista. Jos et enää muista kuka olikaan Oscar, Gabriel tai Nicolas, virkistä muistiasi tästä!

Ei kommentteja

Hyvää syksyn alkua (tai loppukesää, näkökulmakysymys) kaikille Kruunun vartijan lukijoille! Minun piti kirjoittaa teille Tanskan kruununprinsessa Maryn työstä naisten ja tyttöjen eteen, koska tuli tämä dokumenttikin. Jätin nyt kuitenkin Maryn odottamaan, sillä kuten Facebookissa kerroin, tiistaina Ruotsin prinsessa Estelle aloittaa esikoulun ja torstaina kaksivuotias prinssi Alexander suorittaa ensimmäisen virallisen tehtävänsä. Parin viikon päästä odotamme uutta kuvaa vuoden täyttävästä prinssi Gabrielista. Tästäpä tulikin mieleeni vastata yhteen teidän seuraajien toiveista ja kertoa, että kuka kukin pikkulapsi siellä Ruotsin kuningasperheessä oikein on. Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia ovat nimittäin saaneet kuudessa vuodessa seitsemän lastenlasta, joten ei ihme, jos edes kuninkaallisista kiinnostuneet eivät oikein pysy kärryillä (ehkeivät kruunupäät itsekään, heh!).

Aloitetaan näyttämällä tuorein kuva heistä, joista kaikki on alkanut – itse kuningasparista. Eikö olekin kiva kesäinen kuva kuninkaasta ja kuningattaresta!

Kaarle Kustaalla ja Silvialla on kolme lasta, joista vanhin on kruunun isänsä jälkeen perivä kruununprinsessa Victoria. Hän nai kuntokeskusyrittäjä, kuntovalmentaja Daniel Westlingin vuonna 2010. Vajaa kaksi vuotta myöhemmin 23.2.2012 syntyi prinsessa Estelle, Itä-Götanmaan herttuatar, tuleva kruununprinsessa ja kuningatar (ja uskallan sanoa, aika monen sydänkäpynen).

Prinsessan_Estelle_6år_Foto_Erika_Gerdemark_Kungahuset.se%20(1).jpg

Estellen pikkuveli prinssi Oscar, Skånen herttua, syntyi 2.3.2016.

Prins_Oscar_1ar_Kungahuset_se%20(1).jpg

Kaarle Kustaan ja Silvian toinen lapsi on prinssi Carl Philip. Hän nai tosi-tv-ohjelmista ja hyväntekeväisyystyöstä tunnetun Sofia Hellqvistin (toistan itseäni, mutta iiiihanissa häissä) kesällä 2015. Seuraavana keväänä 19.4.2016 (eli vain puolitoista kuukautta serkkupoika Oscarin jälkeen) syntyi heidän esikoisensa prinssi Alexander, Södermanlandin herttua. Hän esiintyy ensi torstaina virallisesti herttuakunnassaan ja avaa uuden ulkoilualueen nykäisemällä rusetin auki!

alexander2.jpg

Carl Philip ja Sofia ilmoittivat odottavansa toista lasta hyvin pian. Prinssi Gabriel, Taalainmaan herttua, syntyi 31.8.2017. Odotamme siis hänestä uutta virallista kuvaa parin viikon päästä, mutta sitä ennen on tyytyminen tähän prinssiparin virallisella Instagram-tilillään julkaisemaan otokseen.

Kaarle Kustaan ja Silvian nuorin lapsi on prinsessa Madeleine (kirjoitukseni hänen viimeisestä käänteestään oli muuten tosi suosittu!). Hän nai liikemies Christopher O´Neillin kesällä 2013. Alkutalvesta 20.2.2014 syntyi prinsessa Leonore, Gotlannin herttuatar. 

PrLeonore_4ar_(2)foto_Erika_Gerdemark_kungahuset.jpg

Hänellä on kaksi pienempää sisarusta. Prinssi Nicolas, Ångermanlandin herttua, syntyi jo seuraavana vuonna 15.6.2015.

Prins_Nicolas_3ar_FotoErikaGerdemark.Kungahuset.se.jpg

Prinsessa Adrienne, Blekingen herttuatar, syntyi 9.3.2018. Vauvan ulkonäkö muuttuu kovin nopeasti, joten parhaimman käsityksen kohta puolivuotiaasta prinsessasta saa todennäköisesti tästä tuoreimmasta kuvasta, jonka julkaisin edellisessäkin postauksessa.

MadeleineFamilj_Solliden_FotoAnna_Lena_Ahlström_Kungahuset.se.jpg

No niin, oletteko nyt takaisin kuninkaallisilla kärryillä? Olisi ihanaa julkaista tähän loppuun kuva koko suurperheestä, mutta uutta otosta ei ole. Vanhemmista  puuttuu perheen pienimpiä. Luulen, että Ruotsin hovi julkaisee uuden yhteiskuvan ihan lähiviikkoina!

Lupaan antaa myöhemmin yhteenvedon myös muista Euroopan hovien pikkulapsista ja miksei vähän isommistakin. Näitä pienempiä vilisee tällä hetkellä Ruotsin lisäksi Englannissa ja Tanskassa. Täytyy palata myös tarkemmin siihen kysymykseen, johon olen aiemminkin viitannut: Mitä kansa ajattelee siitä, että verovaroilla elävään perheeseen syntyy uusia nälkäisiä suita tällä tahdilla?

Tämän postauksen valokuvat kuuluvat Ruotsin kuningashuoneelle, joka on myöntänyt niiden käyttöön luvan esimerkiksi blogeissa. Kaikissa kuvissa kuvaajaa ei ole eritelty, mutta jos on, kuvaajana on toiminut Erika Gerdemark, Linda Broström tai Lena Ahlström.

P.s. Kruunun vartijan elämässä tapahtuu nyt aika iso muutos, minkä takia on ollut niin paljon pakollista hoidettavaa, että blogia on pitänyt kirjoittaa vähän harvemmin. Pian voin kertoa, mistä on kyse ja sitten blogitahtikin palaa ennalleen tai jopa paremmaksi!

P.p.s. Tilaa blogi sähköpostiisi tai tule seuraamaan Facebookissa! Kruunun vartijan Facebook-sivuilla on kohta jo 500 tykkääjää, hienoa! Kruunun vartija löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s