Tässä linkit Huomenta Suomen klippiin ja Me Naisten juttuun – ja mitä haastateltavana olemisesta ajattelen

Haluan olla mukana kertomassa, miten kiinnostavaa, monisyistä ja tärkeää monarkioiden ymmärtäminen on. Toisaalta suhtaudun nöyrästi omaan osaamiseni parempien rinnalla.

Ei kommentteja

Blogini avaamisesta yleisölle tulee kohta puoli vuotta. Sinä aikana minua on pyydetty kahdesti puhumaan kuninkaallisista mediassa – yllätys, yllätys, molemmilla kerroilla prinssi Harryn naineesta Meghan Marklesta.

Toukokuussa esiinnyin kuninkaallisten häiden aattona Huomenta Suomessa Avan häälähetyksen juontaneen toimittaja Aino Huilajan kanssa. Voit katsoa klipin tästä.

Tällä viikolla minulle soitettiin Me Naisista. Meghanin suosiota käsittelevän jutun voit lukea tästä.

Suhtaudun haastatteluihin innostuneesti, mutta nöyrästi. Koska kuninkaalliset ovat omasta mielestäni niin kiinnostavia, puhun heistä ja monarkioihin liittyvistä asioista mielelläni paitsi oman iloni tähden, myös siksi, että saatavilla olisi mahdollisimman hyvää, monipuolista ja kiinnostavaa tietoa. Pidän tärkeänä, että kuninkaallisista puhutaan ja kirjoitetaan asiallisesti ja luotettavasti, eikä hömppänä. Harrastajilleen kuninkaalliset tuovat paitsi kepeää iloa, kauneutta ja juoruja, myös paljon syvällistä tietoa esimerkiksi historiasta. On kenelle tahansa yleissivistävää ymmärtää monarkioihin liittyviä ilmiöitä. Jos voin, haluan auttaa siinä.

Haastateltavana oleminen on minulle mielenkiintoista myös siksi, että olen itse toimittaja. Ymmärtää katsokaas paremmin omia haastateltavia, heh.

Samaan aikaan suhtaudun julkisuudessa olemiseen kriittisesti ja näin nimen omaan oman osaamiseni kannalta. Tänä vuonna olen innostunut siitä, miten olen vihdoin voinut käyttää omia tietojani ja pohdintojani omaksi ja muiden iloksi tässä blogissa. Mutta mitä enemmän tietää, sitä enemmän ymmärtää, miten vähän tietää. Suomessa on kuninkaallisista kirjoittaneita sekä esimerkiksi historiaa ja mediaa työkseen tutkineita ihmisiä. Meillä on myös todellisia kovan linjan kuninkaallisharrastajia, joiden knoppitietämys esimerkiksi kuninkaallisiin liittyvistä traditioista päihittää omani mennen tullen. On myös ylipäänsä vaikeaa tuoda asioita perusteellisesti ja täsmällisesti esiin lyhyissä ja nopeasti tehdyissä tv-klipeissä ja lehtijutuissa.

Yritän kuitenkin olla olematta liian itsekriittinen. Pidän omana vahvuutenani sitä, että pystyn yhdistämään vuosikymmenten kuninkaalliskiinnostukseni ammatilliseen osaamiseeni toimittajana ja yhteiskunnalliseen koulutukseeni. Kruunun vartija ei osaa sanoa yksityiskohtia esimerkiksi eri maiden hallitsijoiden kruunuista, mutta toivottavasti kiinnostavasti ja selkeästi ainakin jotain siitä, miksi kuninkaalliset edelleen kiehtovat, minkälaista merkitystä monarkioilla ja kuningasperheillä on ja minkälaisia monenlaisia ilmiöitä heihin liittyy. Se toivottavasti tuo haastatteluihin lisäarvoa. Toiset haastateltavat tuovat sitten erilaista näkökulmaa. 

Ollaanhan linjoilla somenkin puolella, niin pystymme vinkkaamaan puolin ja toisin mielenkiintoisista uusista kuninkaallisjutuista mediassa jatkossakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s