Tässä kymmenen tärppiä Harryn ja Meghanin häihin – Odotamme rakkautta, kyyneliä, hattuja ja Spice Girlseja!

Näillä vinkeillä häistä saa kaiken irti sekä kuninkaallisintoilija että hääkatsomoon pakotettu.

One comment

Englannin prinssi Harry nai amerikkalaisen näyttelijän Meghan Marklen Lontoossa 19. toukokuuta. Tässä kymmenen vinkkiä häihin, jotta sekä kuninkaallisista kiinnostunut että juhlaa muuten vain katsova saa tapahtumasta kaiken irti!

Hääparin rakkaus. Häät ovat täynnä historiallisia yksityiskohtia ja hulppeita olosuhteita, mutta ennen kaikkea kyse on näissäkin häissä kahden ihmisen välisestä rakkaudesta. Ja sitä rakkautta me haluamme tuntea myös kotisohvalla, siitä huolimatta, että se jos mikä on Harryn ja Meghanin omaa. Odotamme suudelmia ja kyyneliä, jälkimmäisiä ainakin itseltämme. Miten hääpari katsoo ja pitelee toisiaan? Pystymmekö lukemaan huulilta, mitä se sanovat? Minkälaiset yksityiskohdat kertovat hääparista ja juuri heidän rakkaustarinastaan?

Embed from Getty Images

 

Hääpuku. Kuten Helsingin Sanomien kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä on ansiokkaasti luonnehtinut, monarkioissa huomio kiinnittyy näyttävästi pukeutuviin naisiin. Miehet ovat seinäpaperia. Sori Harry, olet varmasti komeampi kuin koskaan, mutta ennen kaikkea meitä kiinnostaa Meghanin asu. Onko – onhan – suunnittelija britti? Onko puku kuninkaalliseen tyyliin peittävä vai onko mukana ripaus Hollywoodia?

Williamin koko perhe. Harryn isoveljen Williamin ja hänen puolisonsa Katen kaksi vanhinta lasta, George ja Charlotte, esiintyvät morsiuslapsina yhdessä muiden hääparin lähipiiriin kuuluvien lasten kanssa. Luvassa siis ulkomaisia kieliä lainatakseni söpöysshokki! Mielenkiintoista on nähdä, kuinka moitteettomasti kohta 5-vuotias ja tuore 3-vuotias käyttäytyvät, mutta kuninkaalliset lapset eivät kyllä petä tällä rintamalla koskaan! (Alla Cambridgen herttuatar Catherine Georgen ja Charlotten kanssa Katen sisaren Pippan häissä viime vuonna. Kate joutui torumaan vähäsen ja hyvin napakasti tekikin sen, heh!)

Embed from Getty Images

 

Lähes yhtä mielenkiintoista on nähdä William veljensä vierellä bestmanina ja Kate ensimmäistä kertaa kolmannen lapsen syntymän jälkeen. Vastasyntyneen prinssi Louisin on kerrottu jäävän vihkimisen ajaksi lastenhoitajan tai Katen äidin Carole Middletonin huomaan.

Meghan Marklen isä ja äiti. Morsiamen isä, eläkkeellä oleva valaistusmestari Thomas Markle ja äiti, sosiaalityöntekijä Doria Ragland esiintyvät häissä ensimmäistä kertaa virallisesti kuningasperheen kanssa. Äiti saattaa tyttärensä kirkkoon samassa autokyydissä ja isä alttarille. Brittiyläluokkaa varmasti kiinnostaa, miten jenkit tiukasta protokollasta selviävät, mutta itse eläydyn heitä katsellessa aivan erilaisiin tunnelmiin. Miettikää, kuinka syvästi liikuttavaa ja jännittävää on saattaa oma tyttärensä avioliittoon. Entä kun julkisuuteen tottumattomat ihmiset tekevät sen satojen miljoonien tv-katsojien ja Englannin kuningasperheen edessä? Pisteet Meghanille, joka halusi äidilleen häissä aktiivisen roolin!

Kuningatar Elisabet ja Philip. Ei ole juhlaa, johon Englannin pitkäaikaisin hallitsija kuningatar Elisabet, 92, voisi osallistua varastamatta isoa osaa huomiosta itselleen. Englannin ja kuningashuoneen taustan tietävät tuntenevat erityistä historian lehtien havinaa esimerkiksi silloin, kun Elisabet saadaan yhteisiin kuviin morsiamen äidin kanssa. Doria Ragland on musta ja hänen esi-isänsä olivat orjia.

On mielenkiintoista nähdä, missä kunnossa kuningattaren puoliso ja sulhasen isoisä, prinssi Philip, kesällä 97, on. Hän oli vastikään lonkkaleikkauksessa. (Alla pari Williamin ja Katen häissä vuonna 2011)

Embed from Getty Images

 

Dianan muisto. Missä Harry ja William, siellä leijailee heidän rakastetun ja traagisesti kuolleen äitinsä, prinsessa Dianan muisto. Hääpari kunnioittaa Dianaa ainakin niin, että tämän sisko, Harryn täti lady Jane osallistuu vihkimisen ohjelmaan. Muutkin Dianan sisarukset Charles ja Sarah ovat häissä paikalla. Lisäksi tiedämme, että Meghanin kihlasormuksessa on timantteja Dianalta.

Eugenien ja Beatricen hatut. Tietysti meitä kiinnostaa tällaisessa megalomaanisessa seurapiiritapahtumassa aivan KAIKKIEN vieraiden hatut ja asut, mutta jostain syystä odotan etenkin sitä, mitä Harryn serkkutytöillä, prinsessa Eugeniella ja Beatricella on päässään. Selitykseksi varmasti riittänee seuraava kuva, joka otettiin Williamin ja Katen häissä.

Embed from Getty Images

 

Häiden rentous. Tässä kohtaa on haettava vertailukohtaa Ruotsista. Muistattehan kuinka iki-iiiihanat, mutta kuitenkin suuret ja tietyllä tavalla vakavahenkiset olivat kruununperijä Victorian ja prinssi Danielin häät? Kun prinssi Carl Philip meni naimisiin Sofiansa kanssa, kirkossa kuultiin versio Rihannan Umbrella-hitistä ja hääpari käytännössä bailasi ulos kirkosta. Sama asetelma on – tosin englantilaisen monarkian realiteeteilla, heh! – mahdollista Harryn ja Meghanin häissä. Häät eivät ole valtiollinen juhla, kuten kruununperijän vihkiäiset. Toivottavasti näemme siis edes jonkinlaista rentoutta ja irrottelua!

Julkkikset. Tahdomme sellaisia. 1990-luvun superbändin Spice Girlsin laulaja Mel B on vahvistanut kaikkien viiden saaneen kutsun häihin. Heidän uskotaan esiintyvän (iltajuhlassa?). Katsojana toivoisin näkeväni erityisesti yhden etukäteen huhutun artistin esiintymisen – Elton Johnin. Alkaa itkettää jo pelkkä ajatus, kun muistelen, kuinka hän lauloi Dianan hautajaisissa vuonna 1997. (Alla kuva siitä, kuinka 13-vuotias prinssi Harry tapasi tyttöbändi-idolinsa yhdessä isänsä kanssa Etelä-Afrikassa pian äitinsä kuoleman jälkeen) 

Embed from Getty Images

 

Yhdysvaltojen ja Britannian liitto. Harry ei ole kruununperijä, mutta hän on sellaisen pikkuveli. On selvää, että häillä on myös symbolista merkitystä. Englannin prinssi nai amerikkalaisen naisen ja mikäs sen oivallisempi tilaisuus tuoda esimerkiksi häiden visuaalisessa ilmeessä esiin näiden kahden hyvin suuren ja läheisen maan liittoa. (Barack ja Michelle Obama olisivat kyllä niin kruunanneet nämä häät, mutta ei nyt taas mennä siihen!)

P.s. Jos haluat lukea Meghan Marklen elämästä ja häneen kohdistuneista juoruista, lue Kruunun vartijan analyysi tästä. Blogin voit tilata suoraan sähköpostiisi tai seurata sitä sosiaalisessa mediassa. Kruunun vartija on vähän erilainen joka kanavalla – Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa.

 

 

1 comments on “Tässä kymmenen tärppiä Harryn ja Meghanin häihin – Odotamme rakkautta, kyyneliä, hattuja ja Spice Girlseja!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s