Madeleine on ollut kohuotsikoissa siitä asti, kun Erik Granath pisti kätensä prinsessan rinnalle – Mutta onko kaikki Madeleinen omaa syytä?

Prinsessa on töppäillyt, mutta onko myös niin, että toisen sisarista on oltava se pahempi?

3 kommenttia

Eikö kaikki alkanut toden teolla Lontoon Hyde Parkissa syksyllä 2001? Ruotsin prinsessa Madeleine (pääkuvassa Anna-Lena Ahlströmin kuvaamana) oli muuttanut kaupunkiin opiskellakseen kieltä ja siellä hän alkoi seurustella ruotsalaisen Erik Granathin kanssa.

Mikäs siinä muuten, mutta Granath oli tuomittu muun muassa huumerikoksesta ja rattijuoppoudesta. Hyde Parkissa, julkisista julkisimmalla paikalla, 19-vuotiasta prinsessaa neljä vuotta vanhempi nuorukainen piti kävelyllä kättään tämän rinnan päälle. Paparazzi otti kuvan.

Kuningas Kaarle Kustaa ei oikein tykännyt. Hän kutsui Madeleinen kotiin ja käski lopettamaan suhteen. Virallinen selitys oli, että paparazzit ahdistelivat prinsessaa niin paljon, ettei tämä enää voinut jäädä. Tosiasiassa kyse taisi olla siitä, että prinsessa oli juhlinut ja tapaillut hoviin sopimatonta Granathia tarpeeksi ja kuningashuone halusi vetää pelin poikki ennen kuin tapahtuisi jotain rinta-kuvaa pahempaa.

No, Madeleine on pysynyt tiiviisti otsikoissa sen jälkeenkin. Heti seuraavana vuonna hän esimerkiksi pukeutui vuoden hienoimmassa juhlassa, Nobel-gaalassa, tähän asuun

Embed from Getty Images

 

ja siitä jaksetaan kirjoittaa edelleen. Hänet on toistuvasti valittu niin ruotsalaisissa kuin muiden maiden medioissa maailman kauneimpien tai seksikkäimpien naisten listalla.

Nuoresta Madeleinesta sai otsikoita hänen (väitetyn?) juhlimisensa takia, mutta parisuhderintamalla rauhoittui nopeasti. Hän seurusteli seesteisesti vuosikausia Jonas Bergströmin kanssa ja he kihlautuivat samana vuonna kuin Victoria ja Daniel, 2009. Lopulta sekin johti lööpeistä suurimpiin. Vaikka juristi-Jonas näytti kihlajaiskuvissa näin kunnolliselta

Embed from Getty Images

 

niin seuraavana keväänä, Victorian ja Danielin häiden alla norjalainen Tora avautui paikallisessa Seiskan vastineessa kuumasta yöstään Madeleinen kihlatun kanssa. Tuli ero, ja se jos mikä ei ole kihlautuneelle kuninkaalliselle tyypillistä.

Madeleine muutti (=pakeni) New Yorkiin, mutta otsikot eivät laantuneet. Hovi julkaisi itse prinsessan haastattelun, jossa tämä kertoi pahastuvansa lehtijutuista, joiden mukaan hän on New Yorkissa vain viettämässä luksuselämää veronmaksajien rahoilla. Madeleinelle perustettiin poikkeuksellisesti oma Facebook-sivu, jotta hänen toimintansa vaikuttaisi avoimemmalta ja yhteys ruotsalaisiin säilyisi.

Vastatuulta on ollut senkin jälkeen, kun hän tapasi Chris O´Neillin, perusti perheen ja muutti Lontooseen. Mediahuomioon tottumaton Chris on muun muassa näyttänyt alkuaikoina paparazzeille jopa keskisormea (kuninkaallisen kumppanina se ei ole hyvä idea), Madeleinen työtahtia ja eri kulujen maksajaa jaksetaan perata ja pari on poikkeuksellisen avoimesti puolustautunut aviokriisi-huhuja ja muuta kritiikkiä kohtaan niin Facebook-statuksissa kuin haastatteluissa.

Vuodet siis vierivät, mutta keski-ikäistynyt, mikä hetki vain kolmen lapsen äiti Madeleine on yhä viihdelehdistön lemmikki.

Muistan vuosien takaa, kuinka Victoria puolusti eräässä haastattelussaan pikkusiskoaan. Hän totesi, että hänen mielestään mediasta saa väärän kuvan juuri Madeleinesta. Että oikeasti hän ei ole sellainen ”party princess”, juhliva prinsessa, mitä lööpeistä voisi olettaa.

Olen miettinyt, että ehkä Victorian sanomisissa on pointtia. On toki selvää, että Madeleine itsekin on töppäillyt. Jo parikymppiseltä voi ehkä hänen asemassaan odottaa, että yrittäisi antaa poikaystävän kopeloida itseään vain sisätiloissa, mutta kaikkien näiden vuosien jälkeen 35-vuotiaalta harkintaa vasta voisikin edellyttää. Oliko esimerkiksi ihan loppuun asti mietittyä pukeutua syksyllä 2017 veljen lapsen televisioituihin ristiäisiin muutaman päivän ikäisten karitsojen nahkasta tehtyyn, 14 000 euron Valentinon takkiin?

Embed from Getty Images

 

Melko varmasti ei. Hovi toki kiirehti sanomaan, että kyse on vanhempien lampaiden nahasta, mutta mitä se nyt enää pelastaa. Itsekin muistan ensimmäisenä Gabrielin ristiäisistä karitsatakin (toisena sen miten upean kuningatarmainen Victoria oli!).

Mutta, toisaalta ajattelen, ettei Madeleinen asema helppokaan ole. Nuorena, rikkaana, tyrmäävän kauniina, etuoikeutettuna, muodista ja huvituksista pitäneenä naisena hän edustaa viihdelehdistölle kaikkein arvokkainta polttoainetta. Hän myy.

Hän on myös Ruotsin kuningasperheen lapsista se, josta on ollut saatavilla eniten irti. Victoria on aina ollut äärimmäisen kunnollinen, ja myös sisaruksiaan korkeamman aseman takia yleisesti kunnioitetumpi ja arvostetumpi. Hän on tuleva kuningatar.

Carl Philip on saanut otsikoista osansa, mutta on ujona, nuoruudessa pitkään Emmansa kanssa seurustelleena ollut median kannalta melko ”tylsä”. (Puoliso Sofian käärmekuvat toki vähän muuttivat tilannetta!)

Median kiinnostuksessa Madeleinea kohtaan on jotain samaa kuin Englannin kuningattaren Elisabetin nyt jo edesmennyttä pikkusiskoa Margaretia kohtaan yli puoli vuosisataa sitten.

          Kaikki oli väistämätöntä: kun toinen sisar on kuningatar, joka edustaa kaikkea kunniallista ja hyvää, toisen täytyy olla se paha sisar, kirjailija Gore Vidal on sanonut prinsessa Margaretista Monarkian muruset -kirjan mukaan.

Margaretin elämää ei voi todellakaan verrata suoraan Madeleineen, mutta ehkä median suhtautumisessa on jotain samaa.

Kiinnostavaa on sekin, että sama asetelma tuntuu toistuvan seuraavassa polvessa. Victorian ja Danielin esikoinen Estelle, 6, istuu siivosti aloillaan oli kyse kuinka pitkäveteisestä kuninkaallisesta juhlasta tahansa, mutta Madeleinen ja Chrisin Leonore, 4, on villimpi. Kuten äidistään, hänestä saa jo nyt herkullisia otsikoita.

Embed from Getty Images

 

Lopuksi pari kuvaa Madeleinesta sellaisena kuin luulen, että hän itse haluaisi julkisuudessa edustaa – puolisoaan ja lapsiaan rakastavana aikuisena naisena, joka säilyttää prinsessa-tittelinsä kääntääkseen sen avulla median huomion maailman pahoinvoivien lasten hätään.

P.s. Madeleine ei muuten saa valtiolta määrärahaa kokopäiväisestä työskentelystä, vaan edustustehtäviensä mukaan. Viimeisen kuvan oikeudet ovat Ruotsin kuningashuoneen.

Embed from Getty Images

 

madeleinetöissä.jpg

 

3 comments on “Madeleine on ollut kohuotsikoissa siitä asti, kun Erik Granath pisti kätensä prinsessan rinnalle – Mutta onko kaikki Madeleinen omaa syytä?”

 1. Erittäin hyvin kirjoitettu postaus ja mielenkiintoinen aihe, kiitos siitä! Toit hienosti esille myös asioiden toisen puolen.

  Madeleine on aina ollut suosikkini. Harmittaa, kun media saattaa antaa hänestä hieman vääränlaisen kuvan joskus.

  Kuten totesit, ei välttämättä ollut loppuun asti harkittua tuo Madeleinen takki prinssi Gabrielin ristiäisissä. Mutta kuka meistä olisi täydellinen? Kaikkia ei voi miellyttää. Se on vain totuus.

  Vielä kerran, kiitos ajatuksia herättävästä postauksesta! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos tosi paljon 🙂 Kuninkaallisten suhde mediaan on monelta kannalta tosi kiinnostavaa. Samoin se, tuleeko jostain kuninkaallisesta parempi tai huonompi mielikuva kuin mikä totuus on. Ja miten lähelle totuutta edes voimme ulkopuolelta päästä! Uskon, että Madeleine voi olla niiden joukossa, joista saa otsikoiden perusteella totuutta villimmän kuvan. No mutta, toivottavasti saisimme vauvauutisia pian 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s