Kun kuninkaalliset tapaavat yksityisesti toisiaan, se on huikaisevan kiinnostavaa ja järkyttävän elitististä

William ja Kate tapaavat yksityisesti Victoriaa ja Danielia valtiovierailun yhteydessä. Kuninkaallisten keskinäiset tapaamiset ovat muutenkin yleisiä, kuten postauksessa olevat kuvat näyttävät. Tapaamisissa kiinnostaa moni asia.

Ei kommentteja

Tämän viikon kiinnostavin kuninkaallisuutinen oli ilman muuta se, että Englannin kruununperimysjärjestyksessä toisena oleva Cambridgen herttua William tapaa vaimonsa Catherinen (=Kate) kanssa kruununprinsessa Victoriaa ja prinssi Danielia myös yksityisesti tulevalla Ruotsin-vierailulla.

Vierailusta kerrottiin Englannin kuningashuoneen matkaa koskevassa tiedotteessa ja siitä uutisoi muun muassa ruotsalainen kuninkaallisiin keskittyvä julkaisu Svensk Damtidning. 

Tätä kirjoittaessa en vielä tiedä, ottavatko Kate ja William Georgen, 4, ja Charlotten, 2, mukaan Victorian ja Danielin kotiin Hagan linnaan. Epäilen, että lapset jätetään koko matkan ajaksi Englantiin. Kolmen vuorokauden matka Ruotsiin ja Norjaan tammi-helmikuun vaihteessa on hyvin tiivis ja verrattain lyhyt. On silti herkullista ajatella, että Englannin tuleva kuningas George leikkisi Ruotsin tulevan kuningattaren Estellen, 5, kanssa.

(Alla tuoreimmat syntymäpäiväkuvat Estellestä ja Georgesta. Estellen kuvan on ottanut Ruotsin kuningashuoneelle Anna-Lena Ahlström.)

Images must not be sold on to or distributed to third parties. Not for marketing purposes. Copyright must always be stated on publication. For any questions please contact

 

Merkityksellisempää kuin se, käykö niin tällä kertaa vai ei, on se, että Euroopan nuoret kuninkaalliset tapaavat säännöllisesti toisiaan myös yksityisesti. Esimerkiksi juuri Victorian ja Williamin puolisoineen on jo aiemmin uutisoitu tavanneen toisiaan omin päin. Valitettavasti en löydä niitä vanhoja linkkejä enää.

Erityisen läheisiä keskenään vaikuttavat olevan – ymmärrettävästi – Pohjoismaiden kuninkaalliset. Taustasta sen verran, että esimerkiksi Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on Tanskan kuningatar Margareetan serkku ja Ruotsin, Tanskan ja Norjan kruununperijät ovat toistensa lasten kummeja. (Postauksen alussa olevassa kuvassa Estellen kummeina näkyy oikealta vasemmalle kolme kuninkaallista – Norjan kruurunprinssi Haakon, Tanskan kruununprinsessa Mary ja Hollannin kuningas Willem-Alexander.)

Viime vuosina olemme saaneet nähdä muun muassa kuinka Victoria ja Daniel ovat viettäneet yksityistä hiihtoviikonloppua Norjan kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin kanssa

ja kuinka Pohjoismaiden ja Luxemburgin kuninkaalliset tapasivat toisiaan yksityisesti niin ikään Norjassa.

Olen nähnyt kuvia ja lukenut artikkeleita myös muista yksityisistä tapaamisista Ruotsin, Norjan ja Tanskan kruununperijäperheiden kesken.

Ajatus kuninkaallisten keskinäisestä ystävyydestä ja sen ilmenemisestä on kiehtova. Kiinnostavaa ei  sinänsä ole se, mitä he tekevät, koska epäilemättä kyse on tavallisista kolme-nelikymppisistä kuolevaisista. Tai no okei, toki mielellämme tietäisimme siitäkin vaikka mitä, mutta keskitytään nyt muihin kysymyksiin.

Jos olet syntynyt valtion tulevaksi päämieheksi halusit tai et, mitä keskustelet tilanteestasi niiden muutaman muun ihmisen kanssa, jotka ainoina maailmassa ymmärtävät omakohtaisesti elämääsi?

Minkälaiset turvajärjestelyt tarvitaan, kun paikalla on eri valtioiden suojelluimpia ihmisiä, mutta he itse haluavat olla niin rauhassa ja normaalisti kuin mahdollista?

Milloin ja miksi tapaamisista kerrotaan julkisuuteen?

Esimerkiksi Victoria ei ole koskaan vain Victoria. Hän on aina Ruotsin valtion korkeimpia edustajia ja on merkityksellistä, että satunnaisesti Ruotsin kuningashuone kertoo virallisesti julkisuuteen hänen olevan läheinen ja viettäneen vapaa-aikaansa naapurimaiden tulevien johtajien kanssa.

Mielenkiintoista on myös se, kuinka kuningashuoneiden pienet piirit tekevät niiden keskinäisestä seurustelusta elitismin huipentuman. Jos lapsuudessasi oli normaalia, että leikit legoilla naapurimaan tulevan kuninkaan tai kuningattaren kanssa, se tekee lähtökohdistasi ja valta-asemastasi räikeän erilaiset verrattuina muihin ihmisiin. Ja niin on riippumatta siitä, onko monarkiaa enää olemassa, kun olisi Estellen, Georgen, Ingridin ja Christianin vuoro nousta valtaan.

Tästä voisi jatkaa siihen, miten epätasa-arvoista monarkia on ja miksi se silti on niin kiehtovaa, mutta siitä toiste.

Sen sijaan päätän kuviin, jotka ovat tältä saralta sekä hellyttäviä että historiallisia, näin uskallan väittää. Yhdysvaltojen silloinen presidentti Barack Obama söi vaimonsa Michellen kanssa illallista Williamin ja Katen kotona Kensingtonin palatsissa huhtikuussa 2016. Samalla tuli jututettua Georgea ja katsottua, kuinka hän ratsastaa Obamien hänelle syntymälahjaksi antamalla keinuhevosella. Sellaista tapahtuu Englannin kruununperimysjärjestyksessä kolmantena olevan pienen pojan lapsuudessa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s